Maak jouw website mobielvriendelijk

Mobielvriendelijke website:
gebruiksvriendelijk en beter vindbaar in Google

Websites die niet mobielvriendelijk (mobile friendly) zijn, gaan vanaf 21 april 2015 slechter ranken in Google dan websites die dat wel zijn. Dat betekent dat jouw website slechter vindbaar wordt, als deze nog niet geschikt is om op mobiele apparaten te lezen en bekijken.

Op 21 april 2015 rolt Google zijn lang gevreesde update uit: het ‘Mobile friendly- algoritme. De belangrijkste reden hiervoor is dat steeds meer internetgebruikers zoeken op mobiele apparaten (tablets, smartphones) in plaats van op vaste computers.

>>> Test hier of jouw website mobielvriendelijk is <<<

Is jouw website goed leesbaar op mobiel?
Ik schreef al eerder een blog over het belang van een website met responsive design. Een responsive website is op alle apparaten goed leesbaar, niet alleen op een pc. Dat is natuurlijk zeer prettig voor jouw webbezoekers; het verhoogt de gebruiksvriendelijkheid (usability) van je site.

Maak je website mobielvriendelijk
Veel ondernemers hebben het geschikt maken van hun website voor mobiele apparaten voor zich uitgeschoven. Maar nu Google op 21 april 2015 dit algoritme gaat uitrollen, is er geen ontkomen meer aan. Maak je website mobielvriendelijk!

Elbert_Hubbardquote2
Website Marketing helpt je
Ik werk samen met een team van experts op het gebied van online marketing onder de naam Website Marketing. Website Marketing helpt jou met het verbeteren van je online business. Wij kunnen je ook helpen met het mobielvriendelijk maken van je website.

website MarketingMobielvriendelijk

Mobielvriendelijke website
Website Marketing bouwt in recordtijd jouw bestaande website om naar een mobielvriendelijke website. Geheel volgens de bestaande huisstijl en bestaande teksten. Als je wilt, of als het echt nodig is, vernieuwen we alles. We hebben alle benodigde vaardigheden in huis. Van ontwerp tot bouw, van redactie tot zoekmachine-optimalisatie (SEO).

Meer lezen over voorrang voor mobile friendly-sites
Wil je meer lezen over dit onderwerp? Op Marketingfacts schreef Eduard Blacquière een blog over waarom Google ‘mobile friendly-sites’ voorrang gaat geven.
Op Frankwatching vind je van dezelfde man een handige checklist om na te gaan of jouw website ‘mobile friendly’ is.

Interesse?
Neem contact op en geef aan waarmee ik je kan helpen. Voor een persoonlijke kennismaking maak ik graag tijd.

Hartelijke groet, Lilian Havermans

Een gedachte over “Maak jouw website mobielvriendelijk

Reacties zijn gesloten.